Nieuws

De beste zomerbanden 225/45r17 vind je bij Bandentaxi

’s Zomers rijd je het beste op zomerbanden. Zodra de temperatuur hoger is dan 7 graden Celsius zijn zomerbanden bewezen veiliger op de weg dan winterbanden. Neem daarom even de tijd om na te denken over welke zomerbanden (225/45r17) voor jou het meest geschikt zijn. Verder lezen “De beste zomerbanden 225/45r17 vind je bij Bandentaxi”

205/55r16 zomerbanden meest verkochte band

Veilig op weg met de juiste zomerbanden

Veilig thuiskomen begint met veilige banden. Hoewel sommige mensen weinig aandacht aan hun banden besteden, is het gebruik van zomer- en winterbanden zeer aan te bevelen. Zomerbanden en winterbanden zijn verschillend in hun samenstelling, waardoor ze betere rij-eigenschappen vertonen in “hun” seizoen.

Zomerband 205/55r16 meest verkochte zomerband

Zomerbanden met de bandenmaat 205/55r16 zijn de meest verkochte bandenmaat. Dit formaat zomerbanden wordt zowel gemonteerd onder middenklasse auto’s als bij grotere auto’s. Dus of u nu rijdt in een Volkswagen Golf, een Peugeot 308 of een Audi A4 of BWM-3, met zomerbanden 205/55r16 zit u altijd relaxt achter het stuur.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de zomerband in Nederland ook in de winter vaak goed bruikbaar. Zolang de temperatuur hoger is dan 7 graden Celsius, is de wegligging met 205/55r16 zomerbanden beter dan die van winterbanden. Bij temperaturen boven de 15 graden Celsius is een zomerband zelfs beter dan een all season band.

Als je veel kilometers op de snelweg aflegt,  zijn zomerbanden 205/55r16 ook beter dan andere banden, door de andere samenstelling en het profiel van zomerbanden slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden. Ook leveren zomerband bij warmere temperaturen meer grip en een kortere remweg dan winterbanden of all season banden.

Verder lezen “205/55r16 zomerbanden meest verkochte band”

255/55r16 all season banden

Zon of regen, storm of sneeuw – met all season banden kom je veilig thuis

Is het u ook wel eens opgevallen dat heel Nederland in de file lijkt te staan als het regent of sneeuwt? Bij mooi weer en droog wegdek rijdt iedereen lekker door, maar bij nat wegdek of gladheid op de weg loopt alles vast. Dat komt doordat veel automobilisten weten dat de wegligging van hun banden onder die condities een stuk minder is. Daarom nemen ze hun snelheid terug. Er zijn ook automobilisten die hun kunnen overschatten, wat leidt tot een hoger aantal ongelukken dan normaal. En dus (nóg) meer fileleed. Verder lezen “255/55r16 all season banden”