All season banden

De all season banden, ook wel vier seizoenen banden genoemd, zijn een combinatie van winterbanden en zomerbanden. De all season banden hebben het voordeel dat er het hele jaar door op gereden kan komen. Al zijn deze niet speciaal ontwikkeld voor bijvoorbeeld besneeuwde wegen, zoals de winterbanden. Met de vier seizoenen banden heb je op nat wegdek tijdens de gure winterdagen zeker wel beter grip dan zomerbanden. Doordat over het algemeen onze zomers en winters niet extreem zijn, is de all season band een goede autoband om mee te rijden in ons eigen land.

Voordelen van all season banden

Zoals wij hierboven al aangeven is de all season band een mix van de winterband en zomerband en dit komt ook terug in het gebruikte materiaal. Het rubber dat bij deze autobanden gebruikt wordt is ook een mix. Rubber wordt vaak hard bij koude temperaturen en bij de winterband is dit niet het geval. Bij warme temperaturen wordt rubber juist zacht en bij zomerbanden wordt dit door het gebruikte materiaal beperkt. Een mix van deze twee materialen zorgt ervoor dat een all season autoband het hele jaar door gebruikt kan worden.

De voordelen van all season banden op een rijtje: .

  • Nooit meer banden wisselen, pas als deze af zijn hoeven deze verwisseld te worden.
  • Meer grip op natte wegen tijdens de koude wintermaanden dan bij een zomerband.
  • Geen opbergruimte nodig voor de extra bandenset.

De nadelen van All season banden

Het advies luidt nog steeds om gebruik te maken van winterbanden en zomerbanden. Dit omdat deze speciaal ontworpen zijn voor de weersomstandigheden van desbetreffende periode. Dat is ook te merken aan landen waar winterbanden verplicht zijn, daar worden all season banden vaak niet goed gekeurd als alternatief voor de winterband. .

De nadelen van All season banden op een rijtje: .

  • Een winterband heeft meer grip in de sneeuw en bij ijzig wegdek.
  • Meestal niet goedgekeurd in landen waar winterbanden verplicht zijn.
  • De slijtage van all season banden is in de zomer hoger dan bij zomerbanden.
  • Bij all season banden is er zowel in de zomer als in de winter een aangepaste rijstijl nodig in verhouding tot echte zomer- en winterbanden.
  • Niet verkrijgbaar voor alle auto’s.

Wel of geen all season banden?

Die keuze kan alleen jij maken. Maar voor welke band jij ook kiest wij hebben het in ons assortiment en net zoals bij alle andere banden is het ook bij de all season banden mogelijk om gebruik te maken van onze plaatsingsservice. Wij nemen de bestelde autobanden voor jou mee en plaatsen deze onder jouw auto op het door jou gewenste tijdstip en locatie. De bandenwissel kan zeven dagen per week en ook in de avonduren.