Winterbanden

Met goede winterbanden bent u tijdens de koudere dagen verzekerd van goede grip op de weg. Koud en regenachtig weer zorgen voor minder grip op de weg, dankzij het betere profiel dat winterbanden hebben kan jij veilig de weg op. Winterbanden worden geadviseerd bij temperaturen die lager zijn dan 7 °C. Vaak wordt gedacht dat winterbanden alleen nodig zijn bij echt winters weer, maar dit is absoluut niet waar. Ook bij nat wegdek bieden winterbanden veel meer grip en dat komt bij ons meer dan genoeg voor.

Winterbanden verlicht of niet?

Ondanks dat winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, bieden ze wel meer veiligheid. Winterbanden zijn gemaakt van een andere rubbersamenstelling en lamellen, hierdoor heb je meer grip op de weg bij nat wegdek en winters weer. Dit zorgt ervoor dat de remweg ongeveer gelijk is als in de zomer op droog wegdek. Ligt er sneeuw of ijs op de weg, dan zijn zomerbanden gewoonweg gevaarlijk. Maar ook met winterbanden moet dan de rijstijl worden aangepast. In andere landen, zoals Duitsland bijvoorbeeld, zijn winterbanden wel verplicht. Mocht je op vakantie gaan naar onze oosterburen of rijd je er enkel doorheen, zorg dan dat dit in orde is om problemen te voorkomen.

Zorgeloos op pad? Wij verwisselen uw winterbanden op locatie

Hebt u nog geen winterbanden of ziet u het niet zitten om deze zelf te verwisselen? Bij de bandentaxi kan het allemaal. U kunt een afspraak maken zodat wij uw eigen winterbanden onder uw auto zetten en deze netjes uitbalanceren. Hebt u nog geen winterbanden? Dan kunt u deze bij ons bestellen en direct een afspraak maken voor montage en balanceren. U bepaalt de locatie en tijd, dit kan zelfs ’s avonds en in het weekend. Pas nadat de banden onder de auto zitten of deze zijn afgeleverd (als je kiest om de montage zelf te doen) ontvang je de factuur waarmee de betaling in orde gemaakt kan worden. Bij de Bandentaxi bent u verzekerd van A-merk banden en complete montage door gerenommeerde monteurs. Wij vinden uw veiligheid namelijk net ze belangrijk als die van ons.

Bestel winterbanden voordelig online in onze webshop…